Zangeres Halle Bailey gaat Ariel spelen in De kleine zeemeermin van Disney!

0
96

Walt Disney Pictures heeft aangekondigd dat de 19-jarige Grown-ish actrice Halle Bailey van de R&B-groep Chloe x Halle de rol zal spelen van Ariel in de live action filmbewerking van Disney’s Little Mermaid!

© Hollywood Reporter

“Na een uitgebreide zoektocht was het overduidelijk dat Halle die zeldzame combinatie van geest, hart, jeugd, onschuld en inhoud bezit – plus een glorieuze zangstem – alle intrinsieke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen,” zei regisseur Rob Marshall in een persbericht.

Jacob Tremblay speelt Bot, Ariel’s beste vriend, die een vis is. Terwijl Awkwafina Scuttle de meeuwvriend van de prinses speelt. Melissa McCarthy is momenteel in onderhandeling om de rol van de gemene Ursula te spelen.

Regisseur Rob Marshall van Mary Poppins Returns zal de film regiseren met een script van David Magee (Life of Pi, Mary Poppins Returns). Hij werkte in het verleden al mee aan musicals en Disneyproducties. Marshall was genomineerd voor een Academy Award voor beste regisseur voor zijn speelfilmdebuut, Chicago. Marshall heeft ook zijn laatste drie films gemaakt bij Disney, waaronder Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Into the Woods en het vervolg op Mary Poppins.

Voor hun nieuwe versie van The Little Mermaid zet Disney Lin-Manuel Miranda en Alan Menken samenom een ​​mix van oude en nieuwe nummers te maken die in de nieuwe versie van het grote scherm te zien zullen zijn. Miranda en Marshall werkten ook samen aan Mary Poppins Returns.

Disney’s animatiefilm The Little Mermaid verdiende meer dan $ 211 miljoen aan de kassa en werd een bestseller op thuisvideo, waarbij nummers als “Under The Sea” en “Part of Your World” echte fenomenen werden. De film is gebaseerd op het Deense sprookje van Hans Christian Andersen en vertelt het verhaal van een 16-jarige zeemeermin prinses, genaamd Ariel, die ernaar verlangt mens te zijn.