Ink & Paint op Disney+

  Een nieuwe documentaire genaamd “Ink & Paint” komt naar Disney’s nieuwe streamingplatform, Disney+. Deze nieuwe serie bevat acht afleveringen en neemt een Hidden Figures-blik op een aantal vrouwen die veel van de geanimeerde Disney-klassiekers mogelijk maakten met weinig of geen erkenning voor hun werk.

  Deze serie is gebaseerd op een boek genaamd, Ink & Paint: The Women of Walt Disney’s Animation, geschreven door Mindy Johnson en dat vorig jaar werd gepubliceerd. Het vertelt het verhaal van animatie bij Disney, van Sneeuwwitje en de zeven dwergen tot Coco en Moana, door de ogen van een onbezonnen groep baanbrekende vrouwen die hebben bijgedragen aan het creëren van enkele van de grootste animatiefilms aller tijden.

  Volgens Deadline heeft het documentaire team onlangs een interview opgenomen met Ruthie Thomson in het Ink & Paint-gebouw in de Disney Lot. Ruthie Thompson is de oudste overlevende animator (108 jaar) en begon in 1937 bij Disney Animation als een celreiniger en groeide uiteindelijk uit tot een supervising scene-planner.

  “Ze is erg grappig en erg kieskeurig, en haar terugkomen op het lot en ons kunnen helpen dit verhaal te lanceren was buitengewoon”, zei Fernando Hernandez.

  Ink & Paint is vernoemd naar de oorspronkelijke methode van het maken van animatie en Hernandez voegde eraan toe “Toen Walt Disney deze vrouwen voor het eerst op de markt bracht, kwamen veel van hen als inkers en schilders en werden ze vervolgens volledige animators en leiders in de industrie .”

  Beschikbaar: 2020-2021
  Aantal seizoenen: 1
  Aantal afleveringen: 8
  Lengte: ntb

  No movie data found