Op welke toestellen kan je Disney+ bekijken?

2
2165

Net zoals alles streaming services (zoals ook Netflix en Hulu) is het ook belangrijk voor Disney+ om op zoveel mogelijk toestellen en apparaten beschikbaar te zijn. Dit is wat we tot nu toe weten. Disney+ zal beschikbaar zijn op mobiele toestellen (smartphones) en tablets, net als op Smart TV’s. Daarnaast heeft Disney ook de ambitie om hun streaming platform beschikbaar te maken op Xbox One, Nintendo Switch, Apple TV, Amazon fire en natuurlijk ook op je laptop en desktop computer. Daarnaast zal de dienst ook beschikbaar zijn op Playstation 4 en Roku. Roku is wel niet beschikbaar in België.

Disney+ op smartphones

Om een film of serie te bekijken op Disney+ op je smartphone, zal je de officiële app van Disney+ moeten gaan download in een van de stores. We vermoeden dat er officiële apps zullen uitgebracht worden voor smartphones die gebruik maken van Android en iOS (iPhone). Voor smartphones die werken op Windows weten we het nog niet. Als je de app op je toestel hebt geïnstalleerd, dan hoef je hem enkel te openen, je in te loggen op je account en dan kan je een film of serie kiezen en bekijken. Zo snel kan je dus van Disney+ genieten op je smartphone.

Enkele voorbeelden: iPhone, iPod Touch, Android Smartphones,

Disney+ op tablets

Vind je het kleine scherm van je smartphone net iets te klein om te genieten van Disney+? En is je televisie net iets te groot om mee naar je bed te nemen? Dan biedt een tablet een mooie tussenoplossing. Als je Disney+ op je smartphone hebt kunnen installeren, dan zal dit voor je tablet ook vlekkeloos gaan verlopen. Het enige dat he hoeft te doen is de officiële applicatie installeren vanuit de Apple Store of de Android Store, inloggen, een film kiezen en genieten.

Enkele voorbeelden: iPad

Disney+ op televisie

Het is natuurlijk nog steeds het leukste om naar een film of serie te kijken op je televisie. Dan komt het verhaal en het beeld pas echt tot zijn recht. En er zijn verschillende manieren om Disney+ op je televisie te gaan bekijken. Het is te zeggen, wanneer Disney+ gelanceerd is in België, want dat is op dit moment nog niet zo. Net zoals Netflix zal je Disney+ op verschillende manieren op je televisiescherm kunnen krijgen. Het gaat het eenvoudigste met een Smart TV. Dan moet je enkel de applicatie van Disney+ op je televisie installeren.

Als je geen “slimme televisie” hebt, dan kan je hem nog steeds slim maken door er een Apple TV of een Google Chromecast aan te koppelen. Dankzij deze toestelletjes kan je Disney+, maar ook Netflix streamen naar je televisiescherm. Je kan natuurlijk ook je laptop met je televisiescherm koppelen met een HDMI-kabel. Maar dat is net iets meer omslachtig.

We schreven een handige gids om Disney+ in België te bekijken op televisie.

Enkele voorbeelden: Apple TV, Android TV, Google Chromecast, Microsoft Xbox One, Sony TV, PlayStation 4

2 REACTIES

  1. Zal het ook werken met verschillende accounts zoals Netflix werkt? En hoeveel accounts zullen er dan zijn? Ik veronderstel 4 omdat kijken op 4 schrmen mogelijk is.

  2. Hoi,heb een sony smart tv en krijg de app niet geinstalleerd,en we zijn het jaar 2020 ,dus ga niet met kabels via laptop tv kkjken,een andere oplossing graag!bedankt,marc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here