Nieuwe Voetbal Film Voor Disney +

Reginald Hudlin, de Oscar-genomineerde Django Unchained producer die de film Marshall regisseerde zal een sportdrama maken voor Disney+.

Het project is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ray Ray McElrathbey. Als eerstejaars football-speler voor de Clemson University voedde die in het geheim zijn 11-jarige broer op op de campus. Want er waren problemen van zijn moeder en haar verslaving. Het verhaal werd nationaal nieuws in 2006.

Randy McKinnon is de huidige schrijver. Mark Ciardi, die ook meewerkte aan andere talrijke sportdrama’s zoals The Rookie en Million Dollar Arm, produceert.

Hudlin is een ervaren regisseur wiens werk varieerde van films als House Party tot shows die uiteenlopen van drama (Bones, Murder in the First) tot komedies (The Bernie Mac Show, Modern Family). De laatste film die hij regisseerde, was de Marshall van 2017, met in de hoofdrol Chadwick Boseman.

Hudlin heeft ook als schrijver van strips gediend. Zo schreef hij met name de Black Panther-titel van Marvel, en is hij de mede-bedenker van Shuri, de zus van de Wakandan-held die in de films door Letitia Wright werd gespeeld.