Nieuwe Marvel TV Series Aangekondigd voor Disney+

0
525

Marvel Studios heeft (het begin van) zijn fase 4 bekend gemaakt. Er werden een paar grote Marvel Cinematic Universe-televisieseries aangekondigd voor de aankomende Disney+ streaming-service. Terwijl shows als Loki, What If? en WandaVision zeker leuk klinken, roepen ze ook enkele belangrijke vragen op over hoe de aanpak van Marvel TV in elkaar zit.

Nu wordt die vraag nog intrigerender aangezien Marvel Television-hoofd Joeph Loeb heeft onthuld dat zijn divisie zich bij Kevin Feige’s Marvel Studios zal voegen voor het uitbrengen van tv-series op Disney+. Wat die projecten zijn, daar kunnen we nu maar naar raden!

Jeph Loeb deed een interview met Deadline, waarin hem de vraag werd gesteld of de Marvel-films en Disney+ -shows teveel ruimte innemen van Marvel Television. Volgens Loeb:

“Well, first of all, I have to make something very clear, which is those are shows that are created and run and the responsibility of the motion picture studio. Secondly, Marvel Television will be doing shows with Disney+, we just haven’t announced what we’re going to do there.”

Als je je afvraagt ​​waarom dit zo belangrijk is dan leggen we het graag even uit. Het heeft allemaal te maken met de huidige muur van logistiek die tussen Marvel Studios en Marvel Television staat – en hoe het allemaal zou kunnen veranderen. Marvel Television werd altijd als een aparte entiteit behandeld tegenover Marvel Studios – ongeacht hoe de MCU zichzelf probeerde te presenteren als een combinatie van film en tv. Marvel Television was vrij om te spelen met series die alleen op kleine punten gerelateerd waren aan de MCU (het Netflix Defenders-universum), en met personages die Disney / Marvel Studios niet konden inzetten (zoals X-Men TV-serie Legion en The Gifted). Nu de fusie tussen Disney en Fox werd voltooid en Marvel Studios duidelijk meer regeert over de tv-inhoud met betrekking tot de MCU, is de plaats van Loeb in de pikorde erg onduidelijk geworden. Zelfs met shows zoals Legion en Agents van SHIELD, die nu eindigen, heeft Marvel Television nog steeds een zich breed universum dat wordt ontwikkeld.

Aankomende Marvel Studios-projecten omvatten Black Widow op 1 mei 2020, The Falcon en The Winter Soldier in de herfst van 2020, The Eternals op 6 november 2020, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings op 12 februari 2021, WandaVision in het voorjaar van 2021, Loki in het voorjaar van 2021, Doctor Strange in the Multiverse of Madness op 7 mei 2021, Wat als? In de zomer van 2021, Hawkeye in de herfst van 2021 en Thor: Love and Thunder op 5 november 2021.