Nieuwe foto’s en beschrijvingen voor Disney’s Short Circuit onthuld

0
26
JUST A THOUGHT: An awkward 12-year old boy named Ollie experiences “bubble trouble” when his infatuation for a girl is embarrassingly revealed as his innermost thoughts take the form of a physical thought bubble. When the bubble takes on a life of its own, Ollie struggles to keep his thoughts under control and hidden from his 7th grade crush. ©2019 Disney. All Rights Reserved.

De film serie Short Circuit van Walt Disney Animation verschijnt op Disney+ met drie originele korte films. De drie korte films debuteerden deze week tijdens het filmfestival van Annecy in Frankrijk en Disney heeft officiële beschrijvingen en illustraties van elke film gedeeld.

De drie kortfilms heten: “Just a Thought,” geregisseerd door Brian Menz, “Exchange Student,” geregisseerd door Natalie Nourigat en “Jing Hua,” geregisseerd door Jerry Huynh.

JUST A THOUGHT: Een ongemakkelijke 12-jarige jongen genaamd Ollie, ervaart “bubbelproblemen” wanneer zijn verliefdheid op een meisje beschamend wordt onthuld, omdat zijn diepste gedachten de vorm aannemen van een fysieke gedachte-bubbel. Wanneer de bubbel een eigen leven gaat leiden, worstelt Ollie om zijn gedachten onder controle te houden en te verbergen voor zijn crush van de 7de klas. © 2019 Disney. Alle rechten voorbehouden.

‘Just a thought’ werd geïnspireerd door Menz’s eigen ongemakkelijke pre-tienerjaren en zijn liefde voor krantenstrips. Zijn zoon Jack is de stem van de jongeman Ollie in de film, een student van wie elke gedachte wordt uitgezonden in een komische stripballon boven zijn hoofd.

Regisseur Natalie Nourigat, van de ‘Exchange Student’, is de nieuwste van de kortfilm makers. Oorspronkelijk was ze een stripboek kunstenaar. Daar werkte ze mee aan “Ralph Breaks The Internet. ”

Ze groeide op in Oregon, maar wilde Frans leren. Ze overtuigde haar ouders om haar in te schrijven in een Frans zomeravondkamp voor artiesten, niet wetend dat elk ander kind een eerste of tweede generatie Fransspreker was. Bij thuiskomst had ze een nieuw perspectief op de immigrantenkinderen op haar school voor wie Engels geen eerste taal was

Die empathie inspireerde het verhaal van “Exchange Student” waarin een jong menselijk meisje zich bevindt op een buitenaardse planeet die worstelt om te communiceren met haar inheemse klasgenoten.

EXCHANGE STUDENT: Het leven is moeilijk genoeg voor een uitwisselingsstudent op een nieuwe school, maar als de enige aardbewoner op een school voor buitenaardse wezens, is het centrale personage in dit fantasievolle verhaal de ultieme buitenstaander en moet zij haar waarde bewijzen om te worden aanvaard door haar ongewone nieuwe klasgenoten. © 2019 Disney. Alle rechten voorbehouden.

Jerry Huynh startte in 2011 bij Disney als stagiair.Daarna werkte hij zich op tot technisch directeur van films als “Moana”, “Ralph Breaks the Internet” en de komende 2020-release van de studio.

Meer abstract in zijn thema en uitvoering, Huynh’s “Jing Hua” of “Flower in the Mirror” in het Engels, werd geïnspireerd door een periode van intense rouw in het leven van de regisseur die volgens hem nog steeds niet is verstreken. Er was nauwelijks een droge blik in de kamer. De regisseur legde uit dat hij tijdens de ontwikkeling en productie van de film zowel zijn grootouders als een achterneef verloor en de tristesse die hij in beide gevallen had, deelde.

JING HUA (FLOWER IN THE MIRROR): Met Chinese stijl landschapsschilderijen als visuele inspiratie, volgt deze film het verhaal van een rouwende vrouw die een eerbetoon brengt aan haar recent overleden leraar door een geschilderde wereld te creëren met behulp van een magische vorm van kungfu. © 2019 Disney. Alle rechten voorbehouden.

De film gaat over een vrouw die kungfu beoefent voor een heiligdom dat is opgedragen aan een overleden geliefde. De geweldige soundtrack van de film en ambitieuze actiefoto’s scheurden de harten van het publiek in de war zonder dat er een dialoog nodig was, want de vrouw in de film gebruikt gevechtskunsten om intense gevoelens van verlies en verdriet te bestrijden.

Het Short Circuit-programma, gestart in 2016, stelt iedereen die bij Walt Disney Animation Studios werkt in staat hun ideeën voor originele korte films te pitchen. Tot nu toe hebben 20 kunstenaars ondersteuning gekregen om hun ideeën te realiseren. Volgens het bedrijf is het doel van het programma om “risico’s te nemen in zowel de visuele stijl en het verhaal, nieuwe ervaringen op te doen in de studio en te experimenteren met nieuwe technische innovatie.”

De hele Short Circuit catalogus zal in het voorjaar van 2020 op Disney Plus verschijnen.