Marvel Series op Disney+ Krijgen Kortere Seizoenen

Tot nu toe heeft Disney officieel bevestigd dat er drie nieuwe live-action-series zullen komen voor de nieuwe streaming-service, Disney+. Falcon & The Winter Soldier, Loki en WandaVision. Bovendien zijn er veel geruchten over andere series die momenteel in ontwikkeling zijn, waaronder een serie die op Hawkeye gebaseerd is.

En het lijkt erop dat deze nieuwe Disney+ exclusieve Marvel-serie veel korter zal zijn dan wat kijkers gewend zijn. Volgens de Hollywood Reporter zal de nieuwe serie tussen de 6 en 8 afleveringen bevatten.

Dit sluit aan bij recente opmerkingen van actrice Elizabeth Olsen, die de Scarlet Witch speelt. Zij vertelde tijdens een interview dat de nieuwe WandaVision-serie, met haar personage en visie, gespeeld door Paul Bettany, ongeveer 6 uur lang zou zijn.

Dit zou de Disney+ serie veel korter maken dan de recente Marvel-shows, zoals Cloak & Dagger, Daredevil, The Gifted en The Runaways, die meestal tussen de 10 en 13 afleveringen zijn. Terwijl sommige oudere series zoals Agents Of Shield de meer traditionele tv-standaard van 22 afleveringen hadden.

Deze kortere seizoenen zijn echter een belangrijke reden om filmacteurs van het Marvel Cinematic Universe binnen te halen. Anders kunnen ze zich niet vrijmaken. Andere details die uit de Hollywood Reporter komen zijn dat acteurs Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, die Falcon speelt, Sebastian Stan, die de Winter Soldier speelt en Jeremy Renner, die Hawkeye speelt, nieuwe deals hebben die los staan ​​van de filmcontracten.