Loki’s Disney + -Reeks Zal Een Vertrek Zijn Voor Het Personage

Tom Hiddleston belooft dat de komende Loki-tv-show op Disney+ een vertrekpunt zal zijn voor het Marvel-personage. Na zijn dood door Thanos in Avengers: Infinity War, begonnen geruchten de kop op te duiken dat het misschien niet het laatste zou zijn dat de fans van de God van Onheil zouden zien. Hoewel hij echt verdwenen is in de huidige MCU-tijdlijn, hebben de gebeurtenissen van Avengers: Endgame de weg geëffend voor de anti-held om zijn avontuur voort te zetten nadat hij de Space Stone / Tesseract tijdens de Battle of New York in 2012 binnenhaalde, waardoor hij effectief een nieuwe tijdlijn creëerde. Het is onduidelijk waar hij terecht is gekomen met de krachtige edelsteen. Maar wat we net vertelden is de opzet voor zijn televisieproject voor de streamingservice van Disney.

Schrijver Michael Waldron zal fungeren als showrunner voor Loki, en als schrijver voor de piloot (eerste aflevering) van de show. Specifieke plotdetails voor het project worden nog steeds stil gehouden, maar het hoofdpersonage zal naar verwachting door de tijd reizen terwijl hij “door de menselijke geschiedenis verschijnt als een onwaarschijnlijke beïnvloeder van historische gebeurtenissen.” Hiddleston is relatief stil gebleven over zijn volgende uitje als de geliefde bedrieger, en hoewel hij zich niet kan verdiepen in verhalende informatie, onthulde een beetje over wat fans van de show kunnen verwachten.

Hiddleston sprak onlangs kort over Loki. Hij omschreef de gecompliceerde aard van het karakter. De acteur klinkt opgewonden over het project, zeggende dat dit een “vertrek” voor de anti-held zal zijn. Helaas heeft hij niet verder op die opmerking ingegaan, omdat dat waarschijnlijk meer kans geeft dan spoilers.

“It is a constant source of surprise and delight that these films have connected with people. I knew he was a complex figure. Intelligent yet vulnerable. Angry and lost and broken and witty. I thought it was an amazing opportunity and it’s grown into this network of movies. I could never have expected it. I feel very fortunate that this character has connected with people. … All I can tell you is that it is called Loki. It is a new departure … but I can’t explain why.”

De eerste concept art voor Loki verscheen begin deze maand toen Marvel Studios hoofd Kevin Feige het officiële logo voor de serie onthulde. In de illustratie lijkt de God of Mischief in de tijd terug te zijn gegaan naar 1977 – zoals blijkt uit de advertentie voor Jaws. Dit ondersteunt het eerste gerucht dat Loki door enkele van de belangrijkste momenten in de menselijke geschiedenis reist. Het is af te wachten of zijn aanwezigheid daadwerkelijk van belang is voor hoe deze gebeurtenissen zich afspelen, maar omdat het in een alternatieve tijdlijn is, kunnen ze doen wat ze willen zonder impact te hebben op andere verhaallijnen. Hoewel de Disney+ -programma’s van Marvel kruisen met de MCU-films uit de bioscoop, is het mogelijk dat de evenementen van de show enkele vertakkingen zullen hebben op de bioscooptegenhangers.

Het is de moeite waard om op te merken dat de versie van Loki die fans zullen zien in de aanstaande tv-show waarschijnlijk die van 2012 is. Dit betekent dat hij de pijn van het verliezen van Frigga in Thor: The Dark World en Odin in Thor: Ragnarok nog moet doorstaan. Op dit punt heeft hij zich ook niet echt verzoend met zijn broer. Dus Hiddleston zal dat deel van het personage op het kleine scherm verder kunnen verkennen. Er is nog niet gemeld hoeveel afleveringen Loki zal tellen (hoewel het er waarschijnlijk tussen de 6-8 zullen zijn).