High School Musical TV Serie Is Klaar met Filmen, Disney+ Datum Bekend

0
403

Het filmen zit erop voor de nieuwe High School Musical tv-serie die we mogen verwachten op Disney+. En we hebben een lanceringdatum voor de verschijning van de serie op de Disney Plus streaming-service.

© Disney

In 2006 maakten we het eerst kennis met de High School Musical-franchise. Toen met een film die exclusief op Disney Channel te zien was. De film was geregisseerd door Kenny Ortega en lanceerde de carrière van Zac Efron en Vanessa Hudgens. High School Musical overtrof alle verwachtingen voor een direct-naar-tv-productie met zijn pakkende liedjes, vrolijke thema en complexe danschoreografieën. Twee succesvolle vervolgfilms volgden al snel. High School Musical 3 kreeg zelfs een uitgebreide release in de bioscoop.

Vanwege de voortdurende populariteit van de East High-bende, is een potentiële High School Musical 4 in de loop der jaren een frequent onderwerp van discussie geweest. Vooral omdat een nieuwe generatie potentiële sterren in de derde film werd geïntroduceerd. Met het afstuderen van Efron en de andere castleden bleef High School Musical 4 echter slechts een droom voor de legioenen fans over de hele wereld. Gelukkig kondigde Disney eerder dit jaar aan dat er een tv-serie van de High School Musical zat aan te komen. Het debuutseizoen, bestaande uit 10 afleveringen, introduceert een nieuwe cast van personages. Ze zou naar verluidt de bekende formule toepassen. Een groep middelbare schoolkinderen die een lentemusical maken, maar in een documentairestijl. Joshua Bassett was het eerste castlid dat vorig jaar oktober werd aangekondigd.

De serie heeft nu officieel de pakkende titel van High School Musical: The Musical: The Series gekregen, een bericht op de officiële High School Musical Facebook-pagina bevestigde dat de productie was afgerond . En de première datum is vastgesteld op 12 november samen met de lancering van Disney Plus.

Its official! High School Musical: The Musical: The Series wrapped production this week. Start streaming November 12th only on #DisneyPlus.

Geplaatst door High School Musical op Vrijdag 26 juli 2019

Nu Disney een hele eigen streamingdienst heeft om met inhoud te vullen, is High School Musical waarschijnlijk niet de enige populaire franchise die de komende jaren nieuw leven wordt ingeblazen. Een sterke catalogus van gevestigde franchises is voor Disney Plus het grootste voordeel is ten opzichte van de streaming dominantie van Netflix.

Hoewel High School Musical zeker een flink aantal fans heeft, valt het nog te bezien of de franchise een toekomst heeft zonder de bekende cast. De kansen dat Zac Efron of Vanessa Hudgens in de nieuwe High School Musical-serie verschijnen, zijn misschien klein, maar dat sluit niet per se uit dat andere leden van de oude cast wier carrière niet helemaal op dezelfde manier is opgestegen wel langskomen.