Het Budget Voor The Mandalorian Werd Bekend Gemaakt, En Het Is Groot!

0
208

In een poging Netflix / Amazon Video van de troon te stoten op de streamingmarkt, zet Disney zwaar in op eigen series en films – zoals The Mandalorian – om klanten te winnen voor de Disney+ -dienst.

Volgend op het nieuws dat The Mandalorian een tweede seizoen in de maak heeft, is nieuwe informatie opgedoken over de productiebudgetten achter de serie. The Wall Street Journal heeft gemeld dat de Disney+ -serie een budget voor het eerste seizoen heeft van bijna $ 120 miljoen.

Bronnen bij de Wall Street Journal suggereren dat aan The Mandalorian een afleveringbudget van $ 15 miljoen is toegewezen. Dit cijfer ligt in lijn met het laatste seizoen van de buitengewoon populaire serie Game of Thrones van HBO.

In pure financiële termen wordt het eerste seizoen van The Mandalorian goed ondersteund. Gezien de wereldwijde dominantie van Netflix en Amazon Video in het bijzonder, is het duidelijk dat Disney het gevoel heeft dat ze absolute must-see-exclusives nodig hebben op hun Disney+ -platform.

Aangezien Star Wars en Marvel tegenwoordig de twee grootste namen zijn, is het hebben van series in deze universums natuurlijk een manier om dit te bereiken.

Wat ook duidelijk is, is dat het publiek niet teleurgesteld zal zijn met betrekking tot de productiewaarden van deze series. Hoewel ze niet helemaal op het niveau van de Star Wars-films zitten (The Last Jedi had een budget van tussen de $ 200-320 miljoen, afhankelijk van aan wie je het vraagt), is $ 120 miljoen een cijfer dat niet onvergelijkbaar is met hedendaagse films met een groot budget. Shazam!, een film die eerder dit jaar uitgebracht werd, is gemaakt voor minder dan het budget voor dit hele seizoen. Dat zou je een idee moeten geven over de reikwijdte van de serie.