Flora & Ulysses Disney+ Film Wordt Gedraaid. Alle Acteurs Bevestigd.

0
4

Walt Disney Pictures begint Flora & Ulysses te filmen en onthult de volledige cast. De film is gebaseerd op Kate DiCamillo’s Newberry bekroonde kinderboek Flora & Ulysses: The Illuminated Adventures. Actrice Matilda Lawler krijgt haar speelfilmdebuut.

De film wordt geregisseerd door Lena Khan (The Tiger Hunter). Flora & Ulysses gaat over de ervaringen van de 10-jarige Flora (Lawler). Ze wordt beschreven als een “fanatieke” stripfan en “zelfverklaarde” cynicus. Wanneer Flora een eekhoorn redt en het Ulysses noemt, ontdekt ze al snel dat de eekhoorn superheldenkrachten heeft. Als gevolg hiervan leert Flora vanalles bij over het leven door avonturen te beleven met het hoogst unieke dier. Het originele boek werd in 2013 uitgebracht door Candlewick Press en bevat acht hoofdpersonages. Odysseus de eekhoorn ontwikkelt zijn krachten wanneer hij bijna door een stofzuiger wordt opgezogen en leert vervolgens te vliegen en poëzie te typen. Hierdoor begrijpt hij hoe mensen met elkaar praten. Flora & Ulysses: The Illuminated Adventures heeft ook een ‘angstaanjagende kat’, genaamd Klaus.

Volgens Disney is de productie van Flora & Ulysses officieel van start gegaan met Lawler in de hoofdrol. Op Broadway schittert de jonge actrice momenteel als Honor Carney in het Tony Award-winnende stuk ‘The Ferryman’, geregisseerd door Sam Mendes en geschreven door Jez Butterworth. In de Disney+ -film zullen Alyson Hannigan (How I Met Your Mother, American Pie) en Ben Schwartz (Parks and Recreation, Modern Family) de ouders van Flora, respectievelijk Phyllis en George, vertolken. Daarnaast heeft Danny Pudi (Community) een ondersteunende rol als een al te ijverige dierencontrolebeambte genaamd Miller. Pudi werkte eerder samen met regisseur Khan voor The Tiger Hunter. Benjamin Evans Ainsworth rondt de cast af als Flora’s vervelende vriend William.

Met zoveel hype rond bekende Disney+ -series als The Falcon en de Winter Soldier, WandaVision en Loki, vertegenwoordigt Flora & Ulysses iets anders voor jongere doelgroepen. De boekadaptatie is ook de eerste familiefilm voor Disney+. Op dit moment heeft Flora & Ulysses geen officiële releasedatum.