Falcon & Winter Soldier: Alles Wat Je Moet Weten Over Deze Disney+ Serie

0
240
© Marvel

Met de lancering van Disney+ in België gaan we ons ook mogen verwachten aan een heleboel nieuwe Marvel series op Disney+. Een van deze series is Falcon & Winter Soldier. In deze serie hernemen de acteurs Anthony Mackie en Sebastian Stan hun rol als Sam “Falcon” Wilson and Bucky “Winter Soldier” Barnes. In dit artikel lijsten we even op wat we tot nu toe al weten en waar we ons nog aan mogen gaan verwachten.

Zo weten we bijvoorbeeld dat de serie een regisseur heeft gekregen. Haar naam: Kari Skogland. Kari is niet aan haar proefstuk toe, want zij regisseert al drie jaar allerhande televisieseries.

Waar gaat Falcon & Winter Soldier over?

© Marvel

De afgelopen weken kwam er wel een en ander in het nieuws, maar 100% zeker van de geruchten zijn we nog niet over wat er in de serie Falcon & Winter Soldier zal gaan gebeuren. Wat we wel zeker weten is dat het verhaal onder andere zal gaan over het feit dat Falcon de rol van Captain America op zich zal gaan nemen.

De baas van Marvel Studios vertelde ook enkele maanden geleden dat de serie dieper zal gaan inspelen op de relatie tussen Mackie en Stan. Iets wat we ook al wat konden afleiden uit de Captain America films. Maar het zal de eerste keer zijn dat we deze personages zullen zien zonder Steve (Captain America) in de buurt.

In de Marvel Films hebben Falcon en Winter Soldier een ietwat turbulente relatie. Maar toch slaagden ze erin om een sterkere band met elkaar te creëren in de films Avengers: Infinity War and Avengers: Endgame. En nu Captain America er niet meer is, zullen ze samen in de spotlight staan en kunnen ze worden wie ze moeten zijn.

Wanneer speelt Falcon & Winter Soldier zich af?

Wanneer speelt Falcon & Winter Soldie serie zich af?
© Marvel

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, lijkt het logisch dat de serie zich zal gaan afspelen na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Zoals de fans, of diegenen die de film al hebben gezien weten, heeft Steve Rogers zijn schil doorgegeven aan een verbaasde Sam Wilson (Mackie), terwijl Bucky op de achtergrond meekijkt.

Veel fans keken al jaren uit naar dit moment. Iedereen wist zeker dat Chris Evans er de brui aan ging geven, maar wanneer, dat was voor niemand duidelijk. Maar niets sluit uit dat er in de serie ook flashbacks naar het verleden te zien zullen zijn. Falcon & Winter Soldier hebben immers een groot verleden samen. Dus in ’t kort: we denken dat de serie zich na Endgame zal gaan afspelen, maar de kans is groot dat we ook nog flashbacks zullen krijgen.

Welke andere personages mogen we verwachten in Falcon & Winter Soldier?

Op dit moment zijn er vier acteurs bevestigd die zullen meespelen in de serie. Mackie en Stan zullen sowieso de hoofdrollen op zich gaan nemen. Daarnaast zijn ook acteur Daniel Brühl en actrice Emily VanCamp benaderd om in de Disney+ serie te gaan meespelen als de personages Baron Zemo en Sharon Carter.

Zemo (gespeeld door Brühl), speelde een belangrijke rol in de gebeurtenissen van Civil War en zijn verhaal was in die film nog lang niet ten einde. Sharon Carter, VanCamp speelde een grote rol in Captain America: The Winter Soldier. In die film speelde ze wel meer een bijrol, maar heel veel fans wilden haar ontzettend graag terugzien.

Er wordt verwacht dat de serie een grote overlap zal hebben met de volgende films binnen het Marvel Universum. Dus het lijkt ons niet onlogisch dat er nog andere bekende personages zullen opduiken in de serie.

Wanneer beginnen ze Falcon & Winter Soldier te filmen?

© Marvel

Net zoals met de film, lijkt het dat Marvel Studios begint met de productie van de serie net iets minder dan een jaar voordat hij gelanceerd wordt. Verschillende bronnen vermelden dat ze in oktober zullen gaan beginnen draaien. Dit kan natuurlijk steeds veranderen. De serie is op dit moment wel al in pre-productie.

Hoewel de serie ontwikkeld wordt voor het televisiescherm, wordt wel elke serie voor Marvel gemaakt alsof ze voor het witte doek is. Het is niet duidelijk hoelang de draaiperiode zal duren, maar het zal naar alle waarschijnlijk het normale draaischema zoals bij een film volgen. Daardoor is er ook nog post-productietijd om de laatste details juist te krijgen.

Wanneer komt Falcon & Winter Soldier op Disney+ in België?

Series op Disney+
© Disney+

De eerste berichten melden dat we Falcon and Winter Soldier mogen verwachten op Disney+ ergens in Augustus 2020. Dat is verre van een officiële lanceringsdatum, maar het zou logisch zijn. De enige serie die bevestigd is om in het eerste jaar van de streaming dienst gelanceerd te worden is Loki met Tom Hiddleston in de hoofdrol. WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier mogen we in het tweede jaar na lancering verwachten.

Het is ook nog niet duidelijk of Disney+ het binge model van Netflix zal gaan volgen waarbij alle afleveringen in één keer gelanceerd worden of dat ze afleveringen per week zullen gaan vrijgeven. Dat zullen we pas zeker weten wanneer Disney+ zal lanceren in November met de Star Wars serie, The Mandalorian.

Hoeveel afleveringen van Falcon and Winter Soldier zullen er zijn?

Logo Falcon en Winter Soldier
© Marvel

Er wordt verwacht dat de serie maar 6 afleveringen lang zal zijn. Kwaliteit boven kwantiteit. Eerst werd er gedacht dat de serie wel 8 afleveringen zou kunnen gaan omvatten, maar dat zou het verhaal niet meteen ten goede kunnen komen doordat alles dan onnodig uitgesmeerd zou worden.

Er wordt ook verwacht dat er maar één seizoen zal zijn. Omdat de serie een impact zal gaan hebben op de films. Op die manier kan de serie verhaalelementen opzetten die in de andere films van het Marvel Universe verder uitgediept kunnen worden.