Er Komt Een ‘Ms. Marvel’ Serie Voor Disney+

0
179

De show zal zich concentreren op Marvel’s eerste moslim-superheld die de hoofdrol speelt in haar eigen serie. Terwijl Captain Marvel het goed doet in de bioscoop, richt Marvel Studios zich nu op zijn andere geweldige heldin, Ms. Marvel.

Marvel ontwikkelt een live-actiereeks voor Disney+, gebaseerd op de veelgeprezen strip Ms. Marvel. De Britse schrijver Bisha K. Ali we gevraagd door Disney om de serie te schrijven en op te treden als showrunner. Ali is een cabaretier die momenteel een schrijver is voor de remake van Hulu’s Four Weddings and a Funeral.

Ms Marvel bestaat als stripverhaal en heldin sinds 1976, waarbij het personage Carol Danvers de naam gebruikt voor haar acties tegen misdaad. Verschillende andere personages hebben de mantel kort overgenomen en Danvers zelf werd Captain Marvel in 2012.

De nieuwste incarnatie, en die waarop de show zal focussen, is een tiener genaamd Kamela Khan. Khan brak door als Marvel’s eerste moslimpersonage met haar eigen striptitel. Haar identiteit als Pakistaanse Amerikaan, die in een religieus gezin in New Jersey woont en tegelijkertijd haar eigen weg probeert te vinden, is een belangrijk aandachtspunt geweest in de verhalen. Haar krachten zijn beschreven als polymorf, wat betekent dat ze het vermogen heeft om zich uit te rekken en van vorm te veranderen.

De strip is verschenen op talloze top 10-lijsten aan het einde van het jaar en won in 2015 een Hugo Award voor het beste grafische verhaal.

Er is geen tijdschema vastgesteld voor de show en het is onduidelijk of de show in het grotere Marvel Cinematic Universe past. Marvel ontwikkelt verschillende andere shows voor Disney+ die aan de MCU zullen worden gekoppeld. Deze omvatten The Falcon en de Winter Soldier, die eind 2020 debuteert; WandaVision, debuut in het voorjaar van 2021; Loki, ook voor begin 2021; en Hawkeye, voor eind 2021.