Disney’s Live-Action Lady and the Tramp Verandert Controversiële “Siamese Cat Song”

0
25

Terwijl het merendeel van de live-actie-remakes die door Walt Disney Studios worden geproduceerd voor de bioscoop, is de herinterpretatie van Lady and the Tramp een van de eerste grote films die exclusief op de aankomende Disney+ -streamingservice te zien zal zijn. De nieuwe film zal een eerste grote test zijn voor Disney+, en het zal ook enkele hoognodige veranderingen aanbrengen aan de oorspronkelijke Lady and the Tramp uit 1955. Het meest in het bijzonder, behalve de verandering van animatie naar live-action, is de aanpassing van het controversiële nummer, “The Siamese Cat Song.”

Fans zullen zich het moment uit de originele film maar al te goed herinneren. Lady heeft een ontmoeting met twee identieke Siamese katten, die uit hun mand komen om een ​​dreigend nummer voor haar te zingen. Dit stukje uit de film is de afgelopen jaren niet goed mee verouderd. Er zitten enkele extreme Aziatische stereotypen, wat vandaag niet helemaal politiek correct meer is. Gelukkig doen de filmmakers van de remake de nodige moeite om het dit foute lied te corrigeren.

Volgens een reportage van Variety zal voor de live-action-film de scène veranderd worden en er zal gebruik gemaakt worden van originele muziek van Janelle Monae, die haar stem ook aan een personage uit de film zal lenen. Haar kunstenaarscollectief Wondaland zal ook werken het heruitvinden van nieuwe muziek voor in de scène, die oorspronkelijk werd uitgevoerd door Peggy Lee.

Wondaland Nate “Rocket” Wonder en Roman GianArthur werken ook aan een nieuwe invulling voor de personages, die naar verluidt geen Siamese katten zullen zijn in deze versie van de film.

Dit is niet de enige wijziging die wordt aangebracht aan Disney’s verleden voor de lancering van Disney+. Bijvoorbeeld, de hele Song of the South-film wordt weggelaten uit de bibliotheek van de Disney+ en de offensieve kraaien van Dumbo worden verwijderd/gewijzigd voor de service.