Disney+ Werkt Aan TV Serie Rond Oswald The Lucky Rabbit

0
5
© Disney

Iedereen in de wereld kent. Mickey Mouse, de gekke mascotte van The Walt Disney Company. Sinds hij voor het eerst verscheen in 1928, is Mickey een wereldwijd icoon geworden. Hij is waarschijnlijk het meest direct herkenbare stripfiguur uit de geschiedenis. Wat sommige mensen misschien niet weten, is dat Walt Disney een paar jaar voor Mickey een vergelijkbaar personage heeft gemaakt. De naam van dit personage is Oswald the Lucky Rabbit, en het lijkt erop dat een geanimeerde tv-serie gebaseerd op de avonturen van Oswald momenteel in ontwikkeling is voor Disney+, de streaming-service van Disney.

Dit zou niet echt een verrassing mogen zijn, aangezien Disney steeds investeert in de streamingdienst. Allerlei populaire merken, waaronder Monsters, Inc. en het Marvel Cinematic Universe, krijgen nieuwe projecten voor Disney+, en nu lijkt Oswald zich bij hen aan te sluiten.

Disney heeft zelf nog geen aankondiging gedaan over de Oswald the Lucky Rabbit-serie, maar schrijver Christopher Painter (SpongeBob SquarePants) lijkt het nieuwe project te hebben bevestigd. Zijn online cv, dat je hier kunt vinden, somt een nieuwe serie op, Oswald the Lucky Rabbit, in de sectie “Animated Television”. Painter vermeldt zichzelf als een schrijver in de serie voor ‘meerdere afleveringen’.

Natuurlijk is er niets officieel totdat er een officiële aankondiging komt van Disney. Dus het kan goed zijn dat de serie er nooit zal komen. Dat gezegd hebbende, Oswald is al enige tijd niet meer in de schijnwerpers gekomen, dus een goedkope animatieserie lijkt een veilige gok.

Walt Disney creëerde Oswald voor het eerst in de jaren 1920, en het personage verscheen voor het eerst in een geanimeerde korte film in 1927. Hij was te zien in verschillende films van Disney tot 1928, toen Charles Mintz de rechten op het personage overnam voor Universal Studios. Later dat jaar creëerde Disney Mickey Mouse.

De rechten van Oswald bleven bij Universal tot 2006, toen Disney-CEO Bob Iger een deal sloot om sportverslaggever Al Michaels naar NBC Sports te laten verhuizen. In ruil daarvoor kreeg Disney Oswald en andere minder belangrijke eigendommen terug.