Disney + SparkShort’s Bobby Alcid Rubio bespreekt “Float”

0
4

Een van de aankomende Pixar SparkShorts, Float, is binnenkort beschikbaar op Disney+. In Float ontdekt een vader dat zijn zoon op de meest ongebruikelijke manier verschilt van andere kinderen. Om hen allebei te beschermen tegen de mening van anderen, verbergt Pa hem en houdt hij zijn zoon uit het zicht. Maar wanneer de aparte eigenschap van zijn zoon bekend wordt, moet de vader beslissen of hij van de realiteit moet wegvluchten of er zich voor verbergen. Of hij kan zijn zoon accepteren zoals hij is.


Float vertelt het verhaal van een vader die een uitzoekt hoe hij een zoon kan opvoeden die een speciale kracht heeft die de andere buurtkinderen niet hebben. Hoe kwam je op het uitgangspunt en hoe presenteerde je het aan SparkShorts?

De kortfilm is gebaseerd op mijn relatie met mijn zoon. Het begon als een verhaal dat ik gewoon wilde vertellen. Ongeveer een jaar geleden dacht ik: “Ik ga het gewoon doen.” Ik heb het in storyboard uitgewerkt en toen stelde iemand van Pixar voor dat ik het aan Lindsey Collins [de VP ontwikkeling van Pixar] zou gaan presenteren. Dat deed ik en ze zei dat het een perfecte kandidaat was voor SparkShorts. Ik was extatisch.

Pixar-artiesten zijn berucht om het verbergen van Easter eggs in hun films. Heb je wat verborgen in Float?

O ja. Er zitten veel Easter eggs over San Diego in, inclusief een shout-out naar Paradise Hills.

Waarom is het belangrijk om te laten zien waar je vandaan komt in je werk?

Ik zit in een interessante positie. Pixar heeft een wereldwijd bereik en ik kan mijn werken laten zien. Ik heb de mogelijkheid om met de samenleving te praten over de ondervertegenwoordigden. Of het nu gaat om een ​​Filippijns-Amerikaan of een gezin met speciale behoeften, als het eraan bijdraagt ​​anderen, zoals ik, eraan te herinneren dat we niet alleen zijn. Ik hoop dat kinderen in Paradise Hills geïnspireerd worden om trots te zijn op waar ze vandaan komen. Ik wil dat mijn kinderen opgroeien, wetende dat personages op hen kunnen lijken, zodat ze zich niet de buitenstaander voelen. Ook zij kunnen geloven dat ze iets kunnen zijn. Dat ze een held kunnen zijn.

Float gaat in première in november op Disney Plus.