Disney Plus: Elke serie en film die je zal kunnen streamen — en wanneer

0
1431

Wanneer komen jouw favoriete Marvel en Star Wars films op de Disney+? En welke nieuwe series mogen we verwachten? CNET somde het even op!

Disney heeft een uitgebreide catalogus samengesteld van nieuwe en oude films en series die je zal kunnen streamen wanneer de Netflix-concurrent van het bedrijf, Disney Plus, gelanceerd wordt.

Wat kunnen we verwachten van Disney+ met de enorme bibliotheken van Disney – en nu 21st Century Fox – als leveranciers voor de dienst? Dit artikel bevat alle titels die Disney heeft aangekondigd. Je komt ook te weten wanneer deze beschikbaar zullen zijn. We geven je ook de officiële lijst van Disney met elke bevestigde serie, film en releasedatum.

Over het algemeen weten we dat Disney Plus een exclusief streaming-huis zal zijn voor alle bioscoopreleases van Disney in 2019 en daarna. Beginnende met Captain Marvel bij de lancering. Avengers: Endgame is beschikbaar vanaf 11 december en Disney Plus is de exclusieve plek om de rest van Disney’s nieuwe content te streamen, waaronder Star Wars: The Rise of Skywalker, Frozen 2, The Lion King, Toy Story 4, enzovoort .

Maar de beschikbaarheid van de enorme catalogus van films en shows van het bedrijf is minder duidelijk in de eerste jaren. Dat komt vanwege een web van licentieovereenkomsten van titels die zijn verbonden aan andere services.

Disney heeft tot nu toe gezwegen over content die niet op de dienst te vinden zal zijn. Kan je op deze pagina niet vinden wat je zoekt? Dat betekent dan dat het waarschijnlijk in het begin niet te vinden zal zijn op Disney Plus.

Twee opvallende titels verschenen tijdens de bedrijfsdemonstratie van de Disney Plus-app, maar nergens anders:

 • de blockbuster van Fox in 2009: Avatar
 • ABC-serie: Once Upon a Time.

Kevin Mayer, de directeur van Disney+, zei dat alle titels in de demo het eerste jaar beschikbaar zijn op Disney Plus. Avatar is de meest succesvolle film ooit van Fox. Once Upon a Time zou een hint kunnen zijn dat andere populaire ABC-programma’s (denk aan Grey’s Anatomy, Modern Family, Black-ish enzovoort) ook op Disney Plus kunnen verschijnen.

Beschikbaar vanaf dag 1

De Marvel-films die bij de lancering beschikbaar zijn:

 • Captain Marvel
 • Iron Man
 • Iron Man 3
 • Thor: The Dark World

Avengers: Endgame zal ongeveer een maand na de lancering in de VS beschikbaar zijn op Disney Plus en beschikbaar zijn om te streamen vanaf 11 december.

Vanaf de eerste dag bevat Disney Plus alle Star Wars-films uit de eerste twee trilogieën (The Phantom Menace, Attack of the Clones, Revenge of the Sith, A New Hope, The Empire Strikes Back and Return of the Jedi), evenals The Force Awakens en Rogue One.

Disney+ zal ook alle Pixar-films bevatten, behalve Toy Story 4, die vijf maanden voordat Disney Plus live gaat in de bioscopen debuteerde.

Het einde van dit artikel bevat ook de lijst met klassieke films waarvan Disney heeft bevestigd dat ze bij de lancering beschikbaar zullen zijn.

Nieuwe series op Disney+ bij lancering

The Mandalorian

In de eerste Star Wars-live-action serie ooit, speelt Pedro Pascal een eenzame schutter in de buitenwijken van de Melkweg, net na de val van het rijk en vóór de opkomst van de Eerste Orde. The Mandalorian werd geschreven en geproduceerd door Jon Favreau, met Dave Filoni – van Star Wars: The Clone Wars – die de eerste aflevering regisseert. De cast omvat Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Omid Abtahi, Werner Herzog en Nick Nolte.

Forky Asks a Question (Forky stelt een vraag)

Forky, van Toy Story 4, is een speeltje gemaakt uit afval, dus hij heeft veel vragen over hoe de wereld werkt. Deze Pixar-animatieserie van 10 korte afleveringen laat Forky vragen onderzoeken waaronder: Wat is liefde? Wat is tijd? En wat is kaas?

SparkShorts

Disney + wordt de exclusieve thuisbasis van SparkShorts. Pixar Animation Studios heeft een korte filmserie ontwikkeld om nieuwe vertellers te ontdekken en nieuwe verteltechnieken uit de hele studio te verkennen.

Marvel’s Hero Project

Deze reality-serie kijkt naar positieve verandering die verschillende jonge mensen in hun eigen gemeenschap teweegbrengen door hun leven te wijden aan onbaatzuchtige diensten. In Hero Project viert Marvel ze als superhelden in de echte wereld.

High School Musical: The Musical: The Series

Deze serie bestaande uit 10 afleveringen zit vol met metareferenties en speelt zich af in de echte East High, waar de originele film werd opgenomen. De serie volgt een groep studenten terwijl ze aftellen naar de openingsavond van de allereerste productie van High School Musical in hun school.

Encore!

In een reality-serie, geproduceerd door Kristen Bell, re-creëren voormalige deelnemers van een middelbare school musical hun originele uitvoering met behulp van het beste talent van Broadway. Het is deels een middelbare school reünie, deels een achter de schermen documentaire. De voormalige studenten worden geconfronteerd met oude vriendschappen en voormalige vlammen, allemaal terwijl ze een choreografie aangeleerd krijgen. Musicals zijn onder meer The Sound of Music, Beauty and the Beast, Annie en meer.

Untitled Walt Disney Imagineering Documentary Series

Deze documentaireserie beschrijft de 65-jarige geschiedenis van Walt Disney Imagineering, met aandacht voor de betrokken mensen, hun werk en het bedrijf. De serie bevat exclusieve interviews en nooit eerder vertoonde beelden uit Disney parken wereldwijd.

De wereld volgens Jeff Goldblum

Jeff Goldblum leidt ons elke aflevering van deze realityserie door het onderzoek rond een ontzettend bekend ding waar we allemaal van houden. Denk maar aan sneakers of ijs. Goldblum legt gekke verbanden tussen wetenschap, geschiedenis en mensen.

Nieuwe films op Disney+ bij lancering

Lady & The Tramp

Een reboot van de geanimeerde klassieker uit 1955. Tessa Thompson spreekt de stem in van Lady – een prim en goede huishond – en Justin Theroux doet de stem van Tramp – een stoere maar lieve verdwaalde hond. In de loop van een reeks avonturen komen ze dichterbij elkaar en begrijpen ze de ware betekenis van thuis. De cast omvat ook Kiersey Clemons (Darling), Thomas Mann (Jim Dear), Janelle Monae (stem van Peg), Yvette Nicole Brown (tante Sarah) en Sam Elliot (stem van Trusty). Timing: beschikbaar bij lancering

Jaar 1 catalogus overzicht

In het eerste jaar heeft Disney meer dan 25 nieuwe series en meer dan 10 nieuwe films, documentaires en specials. Dit gecombineerd met alle content van de voorbije jaren heeft Disney Plus meer dan 7.500 serie-afleveringen en meer dan 500 films, waarvan meer dan 100 van deze films recentere releases zijn.

Marvel voegt nog minstens acht films toe:

 • Ant-man and the Wasp
 • Avengers: Endgame (available to stream Dec. 11)
 • Avengers: Infinity War
 • Black Panther 
 • Captain America: The Winter Soldier
 • Guardians of the Galaxy
 • Iron Man 2
 • Thor: Ragnorak

Star Wars voegt in de loop van het eerste jaar The Last Jedi, Solo and the Rise of Skywalker toe.

En Pixar zal Toy Story 4 toevoegen, waarmee de volledige catalogus aan films wordt afgerond.

Tegen het vijfde jaar verwacht het bedrijf dat zijn jaarlijkse productielijn 50 series omvat, en elk jaar 10 nieuwe films. Het totale aantal afleveringen zal groter worden dan 10.000 en zal meer dan 700 films bevatten.

Hieronder staan ​​de titels die Disney heeft bevestigd voor Disney Plus:

Nieuwe series op Disney+: jaar 1

The Falcon and The Winter Soldier

Nauw verbonden met gebeurtenissen in het Marvel Cinematic Universe, keert het Sam Wilson-personage van Anthony Mackie (en het alter ego van Falcon) terug als de nieuwe Captain America, nadat de oudere Steve Rogers zijn schild aan het einde van Avengers: Endgame aan Sam Wilson overhandigde. Sebastian Stan Bucky voegt zich bij hem om het kwaad te bestrijden als een duo, en Daniel Bruhl zal zijn rol van schurk Zemo van Captain America: Civil War opnieuw opnemen in de serie.

Er zijn ook andere details van de serie gelekt. Ze wordt geschreven door Malcolm Spellman van Empire, volgens Variety, en John Wick-schrijver Derek Kolstad, volgens The Wrap. Ondertussen zal Kari Skoglan – bekend van het werk aan The Handmaid’s Tale – alle zes afleveringen van de serie regisseren, volgens Deadline. Timing: herfst 2020

Marvel’s 616

Deze documentaireserie onderzoekt de kruising tussen Marvel’s verhalen, personages en makers en de echte wereld. Elke documentaire duikt in de historische en culturele context van de verhalen van het Marvel Universe. Timing: jaar één

Lamp Life

Een soort prequel voor Bo Peep’s terugkeer in Toy Story 4. Deze geanimeerde korte film beantwoord vragen over waar Bo was sinds we haar voor het laatst zagen in Toy Story 2. Timing: jaar één

Monsters at Work

De serie is geïnspireerd door de personages van Monsters, Inc.. De animatieserie begint zes maanden na de gebeurtenissen van de originele film. Tylor Tuskmon, een enthousiaste jonge monteur die werkt bij het facilitaire team van Monsters Inc., droomt ervan zich op te werken naar de Laugh Floor. Terugkerende castleden zijn Billy Crystal, John Goodman, John Ratzenberger, Bob Peterson en Jennifer Tilly. Dit zijn nieuwe stemmen die we zullen horen:Ben Feldman, Kelly Marie Tran, Henry Winkler, Lucas Neff, Alanna Ubach en Stephen Stanton. Timing: jaar één

Star Wars: The Clone Wars

De animatieserie keert terug met twaalf nieuwe afleveringen exclusief op Disney Plus, met personages Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Padmé Amidala, plus Ahsoka Tano en Captain Rex. Timing: een jaar

Into the Unknown: Making Frozen 2

Walt Disney Animation Studios opent zijn deuren voor camera’s zoals nooit tevoren, met details over hoe de stemcast, regisseurs en het team van artiesten Frozen 2 hebben gecreëerd. Een documentaire-serie met meerdere afleveringen. De serie toont het maken van een van de meest langverwachte Disney Animation-films ooit. Timing: jaar één

Be Our Chef

Deze realiteitswedstrijd wordt georganiseerd door Angela Kinsey. Zij nodigt gezinnen uit van verschillende achtergronden om deel te nemen aan een door Disney geïnspireerde kookshow in Walt Disney World. In elke aflevering nemen twee families deel aan een thematische uitdaging waarin Disney wordt vermengd met hun familietradities. De finalisten zullen toepassen wat ze hebben geleerd om een ​​gerecht te maken dat hun gezin op een Disney-manier vertegenwoordigt. Timing: jaar één

Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (werktitel)

Cinema Relics is een bloemlezingenreeks waarin geliefde films opnieuw worden bekeken aan de hand van de rekwisieten en kostuums die ze uniek maakten – vanuit de perspectieven van de ambachtslieden die ze hebben gemaakt. Maar ook de acteurs die er interactie mee hadden en de verzamelaars / archieven die ze vandaag de dag bezitten. Onder de films uit de eerste acht afleveringen zitten Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Mary Poppins, The Muppet Movie, Tron en Who Framed Roger Rabbit? Timing: jaar één

Diary of a Female President

Verteld vanuit het verhaal van haar dagboek, volgt de serie een Cubaans-Amerikaans 12-jarig meisje. Dit terwijl ze in de middelbare school op weg is om de toekomstige Amerikaanse president te worden. Gina Rodriguez (Jane the Virgin) en Emily Gipson (I Can and I Will) produceren samen met Ilana Peña (Crazy Ex-Girlfriend). Timing: jaar één

Magic of Animal Kingdom

Deze reality-serie volgt de teams van meer dan 1.000 experts in dierenverzorging, dierenartsen en biologen in het themapark Disney’s Animal Kingdom en het SeaBase-aquarium van Epcot. Timing: jaar één

(Re) Connect

In elke aflevering van (Re) Connect, wordt getoond dat een gezin de verbinding verbreekt om een ​​probleem aan te pakken. Een probleem dat hen al geruime tijd uit elkaar haalt. Timing: jaar één

Rogue Trip

Journalist Bob Woodruff reist de wereld rond met zijn 27-jarige zoon, Mack. De serie concentreert zich op plaatsen die de gemiddelde toerist het minst waarschijnlijk zal bezoeken. Timing: jaar één

Shop Class (werktitel)

Deze competitieserie belicht teams van inventieve studenten. Zij ontwerpen, bouwen en testen nieuwe constructies , voordat een panel van experts hun werk beoordeelt. Timing: jaar één

Nieuwe films op Disney+: jaar één

Noelle

Bill Hader speelt Nick Kringle, de eerste in de rij om de de kerstman te worden. Terwijl hij worstelt met zijn verantwoordelijkheden, geniet zijn jongere zus Noelle, gespeeld door Anna Kendrick, van een leven zonder verantwoordelijkheid. Maar wanneer Nick weken voor Kerstmis verdwijnt, moet Noelle de wereld afzoeken. Om hem te vinden en de kersttijd te redden. Cast omvat ook Kingsley Ben-Adir, Billy Eichner, Julie Hagerty en Shirley MacLaine. Timing: jaar één

The Phineas and Ferb Movie (werktitel)

Stiefbroers Phineas en Ferb, hun oudere zus Candace, Perry the Platypus en de Danville-bende komen terug samen in een geanimeerd avontuur. Phineas en Ferb trekken door de melkweg om Candace te redden. Zij is door buitenaardse wezens ontvoerd en naar een verre planeet is zonder broertjes. Timing: jaar één

Stargirl

Deze serie is gebaseerd op de bestverkopende Young Adult-roman van de New York Times. Het volgt het coming of age-verhaal van Leo Borlock, een gewone zestienjarige, die tevreden is om onder de radar te leven. Totdat een nieuwe student genaamd Stargirl verschijnt op zijn school. Timing: jaar één

Timmy Failure

Gebaseerd op het boek Timmy Failure: Mistakes Were Made, vertelt deze film het verhaal van Timmy, een eigenzinnige held, die in het detectiveagentschap Total Failure Inc. samenwerkt met zijn 1500 pond zware ijsbeerpartner Total. Timing: jaar één

Togo

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertrouwt een Alaska-dorp uit 1925 op één man – Leonhard Seppala, gespeeld door Willem Dafoe – en zijn geleide sledehond, Togo, om een ​​medicijn op honderden mijlen afstand op te halen over verraderlijk terrein. Timing: jaar één

Nieuws films op Disney+: jaar 2

WandaVision – lente 2021

Elizabeth Olsen zal terugkeren als Wanda Maximoff en Paul Bettany herneemt zijn rol als Vision. Beiden zullen opnieuwe meespelen in deze nieuwe Marvel Studios-serie. Marvel heeft de show een “mega-evenementenreeks” genoemd voor Disney Plus. WandaVision zal plaatsvinden na de evenementen van Avengers: Endgame. Nu Bettany terugkeert, zal de serie vermoedelijk ingaan op hoe Vision na zijn dood in de Infinity War nieuw leven wordt ingeblazen. De serie toont ook Teyonah Parris die Monica Rambeau speelt als volwassene. Zij werd voor het eerst gezien als een kind in Captain Marvel.

De evenementen van WandaVision zullen ook rechtstreeks leiden tot het verschijnen van Scarlet Witch in de bioscoopfilm van mei 2021, Doctor Strange: In the Multiverse of Madness.

Loki – lente 2021

Tom Hiddleston zal zijn rol als Loki hernemen. We zullen de versie van Loki zien die te zien is in de eerste Avengers-film van 2012 te zien was. Loki leek te zijn gedood door Thanos aan het begin van Avengers: Infinity War, maar Endgame’s “time heist” plot liet Loki zien in 2012 toen die de Tesseract / Space Stone weggreep en weg teleporteerde. De Loki-serie zal uitleggen wat er daarna met het personage van Hiddleston is gebeurd, zei Kevin Feige, president van Marvel Studios. Hiddleston zei ook dat de serieversie van Loki de ondeugende versie weerspiegelt die te zien is in The Avengers, niet de bravere Loki die te zien is in Thor: Ragnorok.

Marvel’s What If …? – Zomer 2021

De eerste animatieserie van Marvel Studios is geïnspireerd op de gelijknamige stripboeken. Elke aflevering onderzoekt een cruciaal moment uit het Marvel Cinematic Universe en zet dit op zijn kop, waardoor het publiek in alternatieve realiteiten wordt geleid.

Veel acteurs van de MCU zullen terugkeren als stemacteur. De casting suggereert al welke verhaallijnen What if …? zal verkennen. Michael B. Jordan en Chadwick Boseman komen terug en zorgen voor een Black Panter alternatieve realiteit met de schurk van Jordan, Kilmonger. In de Thor-hoek komen het Ragnarok-team van Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Taika Waititi en Jeff Goldblum weer bij elkaar – plus Natalie Portman. Een andere aflevering gaat over een alternatieve wereld van Peggy Carter, waarbij Hayley Atwell terugkeert terwijl Peggy en Dominic Cooper de jonge Howard Stark wreken. Paul Rudd en Michael Douglas zullen hun Ant-Man-rollen opnieuw opnemen, en ook Hawkeye (Jeremy Renner) en Nick Fury (Samuel L. Jackson) zullen opdagen.

Een verteller ingesproken door Jeffrey Wright zal dienen als een doorlopende lijn in de afleveringen. Wright’s verteller is The Watcher, onderdeel van een hemelse ras die waakt over de gebeurtenissen die plaatsvinden in de MCU. The Watchers werden kort gezien in Guardians of the Galaxy, Vol. 2 tijdens de cameo van Stan Lee.

Hawkeye – herfst 2021

De Hawkeye-serie pakt de gebeurtenissen van Avengers: Endgame op en laat Jeremy Renner zijn rol hernemen met Kate Bishop, die in de strips een tweede Hawkeye wordt.

Cassian Andor-serie zonder titel

Diego Luna zal zijn rol van rebellenspion Cassian Andor opnieuw spelen in deze serie die zich afspeelt tijdens de vormende jaren van de opstand voorafgaand aan de gebeurtenissen in Rogue One: A Star Wars Story. De opzwepende spionagethriller zal verhalen verkennen vol spionage en gedurfde missies om de hoop te herstellen in een melkwegstelsel in de greep van een meedogenloos rijk. Alan Tudyk zal ook zijn rol als K-2SO opnemen met Stephen Schiff (The Americans) als showrunner en uitvoerend producent. Timing: jaar twee

Earthkeepers (werktitel)

Earthkeepers is een filmische documentaireserie die mensen in beeld brengt die de manier veranderen waarop we naar het dierenrijk kijken: natuurbeschermers en de dieren waaraan ze hun carrière hebben gewijd om te bestuderen. Enkele van de meest bedreigde diersoorten op aarde komen aan bod. Timing: jaar twee

Ink & Paint

De documentaireserie, gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van hoe een onbezongen personeelsbestand van vrouwen hielp bij het maken van enkele van de meest geliefde animatiefilms van Disney. Timing: jaar twee

Officiële lijst van films die beschikbaar zijn bij lancering

 • 101 Dalmatians 
 • A Bug’s Life 
 • A Goofy Movie 
 • An Extremely Goofy Movie 
 • Bambi 
 • Bao 
 • Big Hero 6 
 • Born in China 
 • Cars 
 • Fantasia 
 • Finding Dory 
 • Finding Nemo
 • Free Solo 
 • Frozen 
 • Fun and Fancy Free 
 • Hercules 
 • High School Musical 
 • Honey I Shrunk the Kids 
 • Inside Out 
 • Iron Man 
 • Lady and the Tramp 
 • Lilo & Stitch 
 • Mary Poppins 
 • Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers
 • Mickey’s Once Upon a Christmas 
 • Moana 
 • Monsters University 
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl 
 • Pixar Short Films Collection Vol 1 
 • Ratatouille 
 • Remember the Titans 
 • Rogue One: A Star Wars Story 
 • Sleeping Beauty 
 • Snow White and the Seven Dwarfs 
 • Star Wars: Episode I: The Phantom Menace 
 • Star Wars: Episode II: Attack of the Clones 
 • Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith
 • Star Wars: Episode IV: A New Hope 
 • Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back 
 • Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi 
 • Star Wars: Episode VII: The Force Awakens 
 • Steamboat Willie 
 • The Good Dinosaur 
 • The Incredibles 
 • The Little Mermaid 
 • The Parent Trap (1961) 
 • The Prince & The Pauper (1990) 
 • The Princess Diaries 
 • The Rocketeer 
 • The Sorcerer’s Apprentice (short) 
 • The Sword in the Stone 
 • The Three Caballeros 
 • Thor: The Dark World 
 • Toy Story 
 • Tron (1982) 
 • Up 
 • Wall-E 
 • Zootopia

Officiële lijst van series die beschikbaar zijn bij lancering

 • Amazing Planet 
 • Andi Mack (seasons one-three) 
 • Boy Meets World 
 • Brain Games 
 • Dog Whisperer with Cesar Millan 
 • Dr. K’s Exotic Animals 
 • Dr. Oakley Yukon Vet 
 • Drain the Ocean 
 • DuckTales (1987) 
 • DuckTales (2016, season one) 
 • Earth Live 
 • Goof Troop 
 • Great Migrations 
 • Howie Mandel’s Animals Doing Things 
 • Kim Possible 
 • Malcolm in the Middle
 • Marvel’s Guardians of the Galaxy (animated series) 
 • Marvel’s Ultimate Spider-Man (animated series) 
 • Mickey and the Roadster Racers (seasons one and two) 
 • Mickey Mouse Clubhouse 
 • Mickey Mouse Shorts 
 • One Strange Rock 
 • Raven’s Home 
 • Rocky Mountain Animal Rescue 
 • Star Wars Rebels 
 • Star Wars: The Clone Wars (series) 
 • That’s So Raven 
 • The Incredible Dr. Pol 
 • The Simpsons 
 • Unlikely Animal Friends 
 • Wicked Tuna