Disney+ op televisie

9
1955
Disney Plus Belgie screenshot platform

Disney+ is een streaming service die als doel heeft om zoveel mogelijk mensen te bereiken. En als ze dat willen bereiken, dan moeten ze er natuurlijk ook voor zorgen dat hun streaming dienst op zoveel mogelijk platformen aanwezig is.

Er zijn twee manieren om naar Disney+ te kijken. Thuis of onderweg. Bij Netflix kan je jouw favoriete series en films ook downloaden om ze te bekijken als je geen internetverbinding in de buurt hebt. Maar we weten zeker dat dit ook mogelijk zal zijn met Disney+.

Nu is het natuurlijk ook fijn jouw favoriete Disney, Star Wars, Marvel of National Geographic films en series te bekijken op het grote scherm: je televisie. Gelukkig zal dit helemaal niet zo moeilijk zijn. Hieronder lijsten we op hoe je Disney+ zal kunnen bekijken op verschillende toestellen.

© Walt Disney

We gaan ervan uit dat er minstens vijf verschillende manieren zijn om Disney+ op je televisie te kunnen gaan bekijken. Deze vijf manieren zijn:

  1. Met een mediaspeler (zoals een Android TV of een Apple TV)
  2. Met een spelcomputer (zoals een Xbox One of Playstation 4)
  3. Met een HDMI-dongle (zoals een Chromecast)
  4. Met je Smart TV
  5. Met een HDMI-kabel

1. Met een mediaspeler (zoals AppleTV)

In een interview vertelde de CEO van Disney, Bob Iger, dat Disney+ ook zal werken met Apple TV. Hoe dat eruit zal zien, dat weten nu nog niet. Maar de kans is reeel dat Disney+ een app zal hebben op Apple TV.

2. Met een spelcomputer (zoals een Xbox One of Playstation 4)

We weten zeker dat Disney+ beschikbaar zal worden op Playstation 4 en Xbox One. Op die manier kan Disney ook de mensen bereiken die thuis een spelconsole hebben staan. De layout zal er waarschijnlijk hetzelfde uitzien als op een Smart TV of je computer. Het verschil is wel, dat je dan Disney+ zal moeten bedienen met de controller van je spelconsole en niet met de afstandsbediening van he televisie.

Ook voor Nintendo fans is er goed nieuws, want het is de bedoeling om Disney+ ook naar de Nintendo Switch te brengen.

3. Met een HDMI-dongle (zoals een Chromecast)

Een van de eenvoudigste manieren om naar Disney+ te gaan kijken op je televisie (en dan vooral als het geen Smart TV is), is door er een Chromecast aan te hangen. Voor een lage prijs van 40 euro maak je jouw televisie “slim”. Met deze Chromecast heb je twee opties. Je verbindt hem met een kabel of via Wifi. Als je met de kabel verbindt, dan is de kwaliteit meestal net iets beter en kan je jouw favorieten film of serie sneller streamen.

4. Met een Smart TV

Disney+ op een smart TV

Als je een Smart TV hebt, dan heb je geen externe apparaten zoals een Apple TV, spelconsole of Chromecast nodig. Want je kan een Smart TV eigenlijk vergelijken met een hele grote tablet. Net als bij een tablet of een smartphone moet je gewoon een app downloaden en installeren. Daarna log je in op je account en kan je beginnen kijken. Gelukkige zijn deze Smart TV’s niet meer zo duur als vroeger en hoef je er niet te veel geld meer aan uit te geven. Op dit moment is het nog niet duidelijk welke televisiemerken de Disney+ applicatie gaan ondersteunen. Maar we durven er wel al van uit te gaan dat de streaming service van Disney wel beschikbaar zal zijn via de televisies van Samsung. Wil je het zeker weten? Dan wacht je best nog even met de aankoop van je televisie, en koop je best in tussentijd een Chromecast.

5. Met een HDMI kabel

Dit is de goedkoopste oplossing, maar ook de oplossing met het meeste gedoe. Wat moet je doen? Je start Disney+ op je laptop. Je steekt een HDMI-kabel in de HDMI-poort van je laptop en het andere uiteinde van je HDMI-kabel steek je in de HDMI-poort van je televisie. Klaar!

Een HDMI-kabel heb je al vanaf 5 euro op bol.com.

9 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here