Disney+ in België kijken via VPN? Zo doe je dat! Simpele uitleg!

Series op Disney+ via VPN

Op 12 november 2019 ziet Disney+ het levenslicht. Maar eerst in Amerika. De mensen die in Europa wonen, moeten waarschijnlijk nog enkele maanden extra geduld hebben. We vermoeden dus dat mensen die Disney+ buiten Amerika willen gebruiken, geblokkeerd zullen gaan worden. Gelukkig is er een manier om deze blokkering te kunnen omzeilen en toch ook vanuit België en Nederland naar Disney+ te kunnen kijken voordat het officieel bij ons gelanceerd wordt: een VPN dienst.

Disney+ is niet de enige dienst die geblokkeerd wordt om in België gebruikt te worden. Vergelijkbare geografische blokkades komen we ook tegen bij BBC iPlayer, Netflix, RTL XL en Netflix. Daarom lichten we graag even toe hoe je in de Benelux Disney+ kan bekijken zoals de mensen in Amerika dat doen.

Die oplossing voor dit probleem heet VPN. Dankzij VPN kan je de geblokkeerde content toch bekijken. Een VPN is een virtueel privé netwerk waar tussen op een veilige manier data uitgewisseld kan worden. De afkorting VPN betekent “virtual private network”. Een VPN verbinding is een door versleuteling veilig gemaakt netwerk dat via het internet aan elkaar gekoppeld is. Deze versleuteling gebeurt tussen het apparaat van de gebruiker(s) en de VPN server. In het kort: we doen alsof we met een Amerikaanse computer naar Disney+ willen kijken, terwijl we eigenlijk gewoon in België zitten.

De sleutel tot succes: je IP-adres via een VPN dienst

Videodiensten zoals Disney+ kunnen aan de hand van je IP adres zien uit welk land je aan het surfen bent. Daardoor kunnen ze detecteren dat je de streamingdienst vanuit België probeert te benaderen. En dat je dus niet in de Verenigde Staten bent. We verwachten ook dat Disney+ zeker in het begin ook zal kiezen voor de optie om niet-Amerikaanse IP adressen te weren. Je moet er dus voor zorgen dat Disney+ zal denken dat je wel vanuit Amerika surft.

Dat kan met een VPN verbinding. Hiervoor moet je Disney+ gaan benaderen via een VPN server. Een wat? Een VPN server. Een server die in Amerika staat. Jij surft vanuit België naar de server in Amerika. En de server in Amerika vraagt op zijn beurt de content op van Disney+ en stuurt die dan terug naar jou. Op die manier weet Disney+ niet dat jij in België zit. Je verandert dus je eigen Belgische IP adres naar een Amerikaans IP adres.

De meest gemakkelijke manier om dat te doen is via een VPN dienst die servers in Amerika heeft staan. En dat is op zicht niet zo moeilijk. Het enige wat je vaak hoeft te doen is een simpel programmatje te installeren op je computer waardoor al je internetverkeer eerst via Amerika gaat voordat ze op jouw computer of smartphone verschijnt.

Beste VPN diensten voor Disney+ in België

Je moet dus op zoek naar een VPN dienst die servers in Amerika geeft staan. Dit is nodig om jezelf achter een Amerikaans IP adres te verbergen en de indruk te wekken dat je in de Verenigde Staten bent.

Aangezien we video willen gaan kijken via deze VPN verbinding, moeten we op zoek naar een VPN aanbieder die verschillende snelle servers heeft staan zodat we onze favoriete films en series in hoge kwaliteit kunnen bekijken.

Hier kan je alvast enkele goede VPN diensten terugvinden die geschikt zijn om Disney+ in België te bekijken: