Disney Channel vernieuwt Big Hero 6: The Series voor een derde seizoen!

Disney Channel bestelde een derde seizoen van de met een Emmy Award-genomineerde animatieserie “Big Hero 6 The Series”. Dit nieuws gaat vooraf aan de première van het tweede seizoen op Disney Channel in de Verenigde Staten. Nieuwe afleveringen worden elke week uitgezonden tot en met 17 mei. Afleveringen zijn dezelfde dag beschikbaar op DisneyNOW. En we mogen verwachten dat de nieuwe serie ook beschikbaar zal zijn op Disney+, wanneer deze later dit jaar of begin 2020 wordt gelanceerd.

In seizoen 2 zullen er veel nieuwe stemmen te horen zijn waaronder die van Nestor Carbonell (“Bates Motel”) als Chief Cruz, San Fransokyo’s nieuwe politiechef; Isabella Gomez (“One Day at a Time”) als Hiro’s nieuwe vriend Megan; Ben Feldman (“Superstore”) als Chris, de assistent van Liv Amara; Will Friedle (Disney’s animated “Kim Possible”) als Ian, Krei’s nerd wetenschapper; Jane Lynch (“Glee”) en Timothy Simons (“Veep”) als Supersonic Sue en Supersonic Stu, een grootmoeder / kleinzoon super schurk duo; Jessica Paré (“SEAL Team”) als acrobatische dief Sirque; en Horatio Sanz (“Saturday Night Live”) als El Fuego, een Mexicaanse worstelaar.

De serie is gebaseerd op de Walt Disney Animation Studios Academy Award-winnende speelfilm: Big Hero 6. “Big Hero 6 The Series” vervolgt de avonturen en vriendschappen van de 14-jarige tech genie Hiro, zijn medelevende, geavanceerde robot Baymax en hun vrienden Wasabi, Honey Lemon, Go Go en Fred. Samen vormen ze het legendarische superhelden-team Big Hero 6. Ze beleven hightech-avonturen terwijl ze hun stad beschermen tegen een reeks wetenschappelijk schurken. In zijn normale dagelijkse leven heeft Hiro te maken met ontmoedigende academische uitdagingen en sociale beproevingen wanneer hij als het nieuwe wonderkind bij San Fransokyo Institute of Technology begint. In seizoen twee zien we Hiro en het Big Hero 6-team in opgewaardeerde superpakken terwijl ze een verscheidenheid aan innovatieve schurken, biotechnologische monsters en high-tech robots onder handen nemen.

Een drietal korte afleveringen worden gelanceerd op dinsdag 7 mei op Disney Channel, DisneyNOW en Disney Channel YouTube.

De cast in de serie omvat Maya Rudolph als tante Cass, Ryan Potter als Hiro, Scott Adsit als Baymax, Jamie Chung als Go Go, Alan Tudyk als Alistair Krei, Khary Payton als Wasabi, Genesis Rodriguez als Honey Lemon, Brooks Wheelan als Fred, David Shaughnessy als Heathcliff en Marvel Comics legende Stan Lee als de vader van Fred. Terugkerende dit seizoen zijn Emmy Award genomineerden Christy Carlson Romano en Andy Richter als respectievelijk Trina en Globby; Jenifer Lewis als Professor Granville; Haley Tju als Karmi; en Mara Wilson als Liv Amara.

Mark McCorkle, Bob Schooley en Nick Filippi, het team achter de Emmy Award-winnende wereldwijde hit Disney Channel-serie ‘Kim Possible’, dienen als uitvoerende producers. Filippi doet ook dienst als toezichthoudende directeur. De serie is een productie van Disney Television Animation.

© Walt Disney Company