D23: Al Het Disney+ Nieuws (tip: het is véél!)

0
1233

Wat een weekend! Tijdens dit weekend vindt D23 plaats. Het grote tweejaarlijkse Disney evenement bij uitstek waar steeds nieuwe zaken bekend gemaakt worden. En dit jaar was er ook heel veel nieuws over Disney+. Zo leerden we dar er 6 nieuwe series in ontwikkeling zijn en nog een heleboel andere weetjes. Tijdens het evenement maakten er een heleboel belangrijke bazen en hoofdrolspelers uit de werelden van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic hun opwachting om de fans te verrassen met trailers, nieuwtjes en foto’s van projecten die ons te wachten staan! In dit artikel lijsten we de belangrijkste nieuwtjes op!

Vanaf 12 november (of vanaf lancering in België)

Deze series en films gaan meteen te bekijken zijn als Disney+ officieel gelanceerd wordt.

The Mandalorian

Dit is de eerste televisie serie die zich afspeelt in het universum van Star Wars. En tijdens D23 kregen we de eerste trailer te zien. In deze serie volgen we een premiejager na de val van het Empire en voor de opkomst van the First Order.

High School Musical: The Musical: The Series

Deze serie, die zicht afspeelt in het echte East High waar de originele film werd opgenomen, volgt een groep studenten die samenwerken aan hun eigen versie van High School Musical. De serie zal bestaan uit 10 afleveringen. Zegt de naam je niets? Zoek dan even het nummer “We’re All In This Together” op. Er zal gauw een belletje gaan rinkelen!

Lady en de Vagebond

We wisten al een tijdje dat er een live action remake zou komen van Lady en de Vagebond, en dit weekend kregen we de eerste trailer te zien met enkele schattige acteurs in de hoofdrol! Deze film is de herwerkte versie van de originele animatiefilm uit 1955. Het verhaal: een verwende hond en een ruwe, maar lieve straathond gaan samen op avontuur en groeien, ondanks hun vele verschillen, toch naar elkaar toe.

Noelle

Tijdens D23 toonden Anna Kendrick en Bill Eichner de trailer van hun nieuwe film: Noelle. In deze kerstkomedie is de dochter van Kris Kringle (de kerstman) helemaal in kerstsferen, maar wenst ze dat ze toch iets “belangrijk” zou kunnen doen in haar leven. Net als haar broer Nick. Hij heeft immers de plaats van zijn vader, de kerstman, ingenomen. Maar de druk is te zwaar voor Nick en Noelle moedigt hem aan om vakantie te nemen, maar hij komt nooit meer terug. Daarom moet Noelle haar broer weten terug te vinden om Kerstmis te redden.

The World According to Jeff Goldblum

Goldblum is de ster en de presentator van deze serie van National Geographic. Hij onderzoekt dingen die in eerste instantie heel normaal lijken, maar abnormaler zijn dan je zou denken.

Encore!

Encore! brengt vroegere klasgenoten samen die samen ooit een musical op school hebben uitgevoerd. Jaren na hun laatste opvoering, gaan deze klasgenoten terug aan de slag om de musical uit hun tienertijden terug tot leven te brengen.

Forky Asks a Question

Deze 10-delige serie van Pixar gaat over Forky. De zelfgemaakte spork die we kennen uit Toy Story 4. Aangezien Forky nog maar net tot leven is gekomen, heeft hij een heleboel vragen. Wat is liefde? Wat is tijd? En … wat is kaas?

Films en series waar we nog niets van wisten

Daarnaast werden er nog een heleboel aankondigingen gedaan van titels die na de lancering van Disney+ op de wereld losgelaten zullen worden.

Een Obi-Wan Kenobi serie zonder titel

Er komt een nieuwe serie rond Obi-Wan Kenobi met Ewan McGregor in de hoofdrol!

3 nieuwe Marvel series

Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk zijn de drie series die we de komende jaren op Disney+ mogen gaan verwachten. Er is nog niet veel over bekend, maar we hebben wel de logo’s van de series al te zien gekregen.

Lizzie McGuire komt terug

Er komt een nieuwe Lizzie McGuire serie waarin Hilary Duff terug in de rol zal kruipen van het personage dat haar indertijd wereld beroemd maakte.

Een nieuwe Star Wars Live Action serie

Diego Luna (Cassian Andor) en Alan Tudyk (K-2SO) zullen hun rollen van Rogue Onze: A Star Wars Story hernemen voor deze tweede live-action serie van Star Wars voor Disney+. De serie is moment in ontwikkeling, maar we zouden Andor zijn avonturen gaan volgen. Hij is immers een rebellenspion tijdens de bepalende jaren voor the Rebeliion, net voor de gebeurtenissen uit A New Hope.

Films en series binnenkort op Disney+

Nu blikken we even vooruit op de films en series die een jaar of twee na de lancering van Disney+ te bekijken zullen zijn.

Timmy Failure: Mistakes Were Made

Timmy Failure is de baas van zijn eigen detectivebureau in Portland dat hij samen runt met zijn ijsbeer van 1500 kilo. Deze serie mogen we begin 2020 verwachten.

Togo (Verwacht begin December)

Dit waargebeurde verhaal is een adembenemend avontuur dat zich afspeelt in de winter van 1925 op de verraderlijke terreinen van de toendra in Alaska. Willem Dafoe speelt de hoofdrol samen met Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl, Richard Dormer, Michael Greyeyes, Michael McElhatton en Michael Gaston.

Diary of a Female President (Première in januari)

In deze serie volgen we een 12-jarig Cubaans-Amerikaans meisje die als ultieme levensdoel heeft om president van Amerika te worden.

Stargirl (Verwacht begin 2020)

In deze rol speelt Grace VanderWaal de hoofdrol. Dit coming-of-age verhaal gaat over Leo Borlock (Graham Verchere), een gewone zestienjarige die tevreden is om onder de radar te leven tot een onconventionele en vreemde nieuwe student genaamd Stargirl (Grace VanderWaal) op zijn middelbare school verschijnt, de wereld van hem en iedereen op zijn kop zet en voor altijd de manier verandert waarop ze zichzelf en elkaar zien.

The Falcon and The Winter Soldier (Verwacht in 2020)

De serie volgt op de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Falcon en Winter Soldier moeten een team vormen nu Captain America er niet meer is.

Monsters at Work

Deze nieuwe serie neemt de fans terug mee naar Monstropolis. De stad die we kennen uit Monsters Inc. Naast Sully en Mike leren we een heleboel nieuwe personages kennen waaronder Tylor en Millie.

WandaVision (Première in 2021)

Vision en Wanda Maximoff proberen een gewoon leven te leiden. Maar ineens beginnen er verdachte dingen rondom hen te gebeuren.

Loki (Première in 2021)

Tom Hiddleston keert terug om Loki te spelen in een serie die zich afspeelt na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame.

What if … ? (Première in 2021)

Dit is een animatieserie van Marvel die zich focust op verschillende helden uit het Marvel Cincematic Universe. In de serie vragen we ons af wat er zou gebeuren als de gebeurtenissen uit de films een andere wending hadden gehad.

Star Wars: The Clone Wars (Première in februari 2020)

Deze Emmy® award-winnende animatie serie komt terug met 12 gloednieuwe afleveringen en betekent de terugkeer van klassieke personages zoals Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano en Captain Rex.

Nog wat extra praktische zaken die je moet weten!

Disney+ zal 6,99 euro per maand gaan kosten op 69,99 euro per jaar. Disney+ heeft zo’n uitgebreid aanbod dat iedere leeftijd er zijn gading op zal vinden. De app en website zullen eenvoudig te navigeren zijn met persoonlijke voorstellen. Daarnaast zijn er geen advertenties te zien en kunnen er vier mensen tegelijkertijd gebruik maken van de dienst. Daarnaast kan je ongelimiteerd films en series downloaden om op je toestel te bekijken.

De Disney+ app zal het volgende aanbieden:

  • Onbeperkte downloads: abonnees hebben toegang tot onbeperkte downloads van shows en films in de Disney+ app om later offline te bekijken op maximaal 10 mobiele of tablet-apparaten, zonder beperkingen voor het aantal keren dat een titel per jaar kan worden gedownload. Eenmaal gedownload, kunnen abonnees onderweg kijken zonder internetverbinding. Het aantal titels dat tegelijkertijd op een apparaat is opgeslagen, is afhankelijk van de beschikbare opslagruimte op het apparaat van een abonnee.
  • Weergave van hoge kwaliteit: abonnees zullen genieten van een ultra-high-definition kijkervaring met tot 4K Ultra HD-videoweergave in Dolby Vision, HDR10 en Dolby Atmos.
  • Kijken zonder reclame: abonnees hebben onbeperkt toegang tot Disney+ -inhoud zonder een enkele reclame te hoeven kijken.
  • Profielaanpassingen: abonnees kunnen maximaal zeven verschillende profielen instellen en een avatar kiezen die is afgestemd op hun favoriete Disney-, Pixar-, Marvel- of Star Wars-personages, met meer dan 200 beschikbare avatars.
  • Gelijktijdig streamen: met Disney+ kunnen abonnees tegelijkertijd video-inhoud streamen op maximaal vier geregistreerde apparaten zonder extra kosten.
  • Meerdere talen: bij de lancering biedt Disney+ ondersteuning voor Engelse, Spaanse, Franse en Nederlandse talen, inclusief zowel gebruikersinterface als audio-ondersteuning en/of ondertitels voor bibliotheekinhoud, met extra talen beschikbaar voor Disney+ Originals.
  • Toegankelijkheid: de app biedt ondersteuning voor ondertiteling, beschrijvende audio en navigatiehulp om abonnees met een handicap te helpen hun favoriete verhalen te ontdekken en ervan te genieten.